Judit
2 °C
7 °C

Letartóztatási parancs Karadzic és Mladic ellen

MTI
2004.09.28. 16:31
Radovan Karadzic egykori boszniai szerb elnök és vezérkari főnöke, Ratko Mladic, valamint háborús bűnök miatt körözött más szökevények őrizetbe vételét rendelte el kedden az új boszniai szerb belügyminiszter, Darko Matijasevic. "A háborús bűnökkel vádolt személyek előállítását és a hágai Nemzetközi Törvényszék részére történő kiadatását célzó intézkedések végrehajtásában nem fogunk habozni" - jelentette ki Matijasevic újságírók előtt.

A letartóztatási parancs kiadása után egy szerb rendőri elitegység - amerikai hírszerzők adatainak felhasználásával és nyugati szakértők segítségével - hajszát indított Mladic után - közölte egy nevének elhallgatását kérő magas rangú rendőrtiszt. A rendőri illetékes szerint az egykori vezérkari főnök körül szorul a hurok, és várhatóan rövidesen kézre kerül. Karadzicot és Mladicot a Nemzetközi Törvényszék 1995-ben népirtással, háborús bűnökkel és emberiesség elleni bűntettekkel vádolta meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?