Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kiszabadulhatnak a francia újságírók

MTI
2004.09.29. 01:32
Élnek az Irakban elrabolt francia újságírók és hamarosan megegyezés várható a két férfi szabadon bocsátásáról. Mindezt kedden este közölte az elrabolt franciák kiszabadítására felállított francia tárgyalóküldöttség egyik tagja az al-Arabíja arab hírtelevízióval. Elmondta, a küldöttség tagjai találkozhattak a túszokkal, akik jó fizikai és lelki állapotban voltak.

A francia illetékes elmondta: megegyezés született arról, hogy hamarosan szabadon engedik a két férfit. A francia külügyminisztérium ugyanakkor nem tud arról, hogy megegyezés született volna az Irakban elrabolt két francia újságíró szabadon bocsátásáról.

A dubaji székhelyű arab hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Christian Chesnot és Georges Malbrunot szabadon bocsátása 48 órán belül megtörténik.

A két francia újságírót és iraki gépkocsivezetőjüket augusztus 20-án rabolták el. Egy terrorista szervezet, a magát Iraki Iszlám Hadseregnek nevező csoport vállalta az emberrablást, s azt követelte, hogy a franciák életéért cserében vonják vissza Franciaországban azt a törvényt, mely tiltja, hogy az állami iskolában feltűnő módon vallási jelképeket viseljenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!