Móric
14 °C
15 °C

Palesztin és izraeli gyerekáldozatok Izraelben

MTI
2004.09.29. 18:27
Hét palesztint agyonlőttek az izraeli katonák szerdán a Gázai övezetben és Ciszjordániában. Palesztin fegyveresek ugyanakkor rakétát lőttek ki az Izrael déli részén lévő Szderót város egyik épületére és megöltek egy csecsemőt, továbbá egy négyéves izraeli fiút. A támadás következtében tizenkét személy megsebesült.

Három tizenéves palesztin kövekkel hajigálta meg az izraeli katonákat a Gázai övezet északi részén lévő Dzsabalija menekülttáborban, akik tüzet nyitottak rájuk és megölték őket. Tizenöt fiatal megsebesült az összecsapásokban.

Életét vesztette egy 13 éves palesztin fiú is szerdán a Gázai övezet középső részén, amikor társaival együtt kövekkel dobált meg egy izraeli egységet. Szerda hajnalban két palesztin szélsőségessel végeztek az izraeliek két különböző incidensben Ciszjordániában és a Gázai övezetben.

Mintegy harminc, helikopterek támogatását élvező izraeli páncélos azért hatolt be a Dzsabalíja menekülttáborba, hogy elejét vegyék a palesztinok rakétatámadásainak.

Az újabb halálesetekkel 4355-ra nőtt a palesztin felkelés kezdete - 2000 szeptembere - óta tartó erőszakos cselekmények halottainak száma.