Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Palesztin és izraeli gyerekáldozatok Izraelben

MTI
2004.09.29. 18:27
Hét palesztint agyonlőttek az izraeli katonák szerdán a Gázai övezetben és Ciszjordániában. Palesztin fegyveresek ugyanakkor rakétát lőttek ki az Izrael déli részén lévő Szderót város egyik épületére és megöltek egy csecsemőt, továbbá egy négyéves izraeli fiút. A támadás következtében tizenkét személy megsebesült.

Három tizenéves palesztin kövekkel hajigálta meg az izraeli katonákat a Gázai övezet északi részén lévő Dzsabalija menekülttáborban, akik tüzet nyitottak rájuk és megölték őket. Tizenöt fiatal megsebesült az összecsapásokban.

Életét vesztette egy 13 éves palesztin fiú is szerdán a Gázai övezet középső részén, amikor társaival együtt kövekkel dobált meg egy izraeli egységet. Szerda hajnalban két palesztin szélsőségessel végeztek az izraeliek két különböző incidensben Ciszjordániában és a Gázai övezetben.

Mintegy harminc, helikopterek támogatását élvező izraeli páncélos azért hatolt be a Dzsabalíja menekülttáborba, hogy elejét vegyék a palesztinok rakétatámadásainak.

Az újabb halálesetekkel 4355-ra nőtt a palesztin felkelés kezdete - 2000 szeptembere - óta tartó erőszakos cselekmények halottainak száma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?