Gusztáv
3 °C
6 °C

Kémeknek hitték az olasz túszokat

MTI
2004.09.30. 10:08
Kémeknek hitték iraki elrablóik a két olasz segélymunkást egy amerikai lista alapján, s ki akarták végezni foglyaikat - állította Maurizio Scelli, az olasz vöröskereszt vezetője, aki személyesen közreműködött Bagdadban az olasz nők szabadulásában.

A Híd Bagdadba segélyszervezet két olasz munkatársát - az egyaránt 29 éves Simona Parit és Simona Torrettát - két iraki segítőjükkel együtt szeptember 7-én hurcolták el ismeretlen fegyveresek a szervezet bagdadi irodájából, s több ultimátumban is az olasz egységek kivonását követelték. Végül - az olasz sajtó szerint egymillió dollár váltságdíjért - szeptember 28-án átadták foglyaikat az olasz vöröskereszt vezetőjének.

Maurizio Scelli megerősítette azokat az értesüléseket, hogy az emberrablók egy, állítólag az amerikai titkosszolgálatok irodáiból származó lista alapján hitték a két olasz nőről azt, hogy kémek. Fabio Mussi, az olasz törvényhozás képviselőházának alelnöke sürgős parlamenti vizsgálatot helyezett kilátásba az ügy tisztázása érdekében, s szerinte az olasz kormánynak választ kell adnia arra, honnan is származhatnak ezek az állítólagos amerikai titkosszolgálati listák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!