Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legalább 37 embert megölt két pokolgép Bagdadban

MTI
2004.09.30. 12:27
Bagdadi kórházi és katonai források szerint legkevesebb 37-re emelkedett a halálos áldozatok száma abban a csütörtöki robbantásos merényletben, amelyet az iraki főváros nyugati részén követtek el egy amerikai katonai járműoszlop közelében. A helyi idő szerint déli 1 óra körül több pokolgéppel végrehajtott merényletben több mint ötvenen megsebesültek, őket amerikai helikopterek szállították el a helyszínről.

Az első pokolgép akkor robbant, amikor ünnepélyes keretek között avattak fel egy újonnan megépített szennyvízcsatornát. Néhány perccel később egy másik robbanás rázta meg a környéket, szemtanúk szerint akkor, amikor amerikai katonák megpróbáltak segíteni az első robbantás sebesült áldozatain. Az iraki belügyminiszter ugyanakkor egy harmadik, út mentén elhelyezett bomba robbanásáról is tudott.