Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tizenkét orosz tűnt el az egyiptomi robbantásban

MTI
2004.10.09. 15:14
Két nappal a Sínai-félszigeten elkövetett merényletek után, szombaton még mindig tizenkét orosz állampolgár sorsát fedte homály.

Vlagyimir Bondarenko, Oroszország egyiptomi konzulátusának helyettese vezetője közölte, hogy tizenkét honfitársáról semmit nem lehet tudni, nem bukkantak nyomukra azokban a kórházakban sem, amelyekben a sebesülteket ápolják.

A turistaközpontok ellen végrehajtott merényletekben legalább 33 ember vesztette életét, az áldozatok többsége izraeli turista volt. A sebesültek száma mintegy százhúszra tehető. <> Az orosz külügyminisztérium hivatalosan egy orosz állampolgár haláláról, valamint nyolc megsebesüléséről adott hírt pénteken. A hivatalos közleményből azonban egyértelmű volt az is, hogy a számok nem tekinthetők véglegesnek.

Az orosz televíziók szombaton részletesen beszámoltak arról, hogy a sínai-félszigeti Tábában folytatódnak a kutatások a terrorakcióban részben felrobbantott Hilton szállónál. A Hilton vendégei közül mintegy harmincat még péntek este is eltűntként tartottak nyilván. Oroszország egyiptomi külképviseletének több munkatársa Tábában tartózkodik és igyekszik tájékozódni, illetve megtalálni minden orosz állampolgárt.