Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Legkevesebb húsz halott a bagdadi robbantásokban

MTI
2004.10.10. 13:06
Öngyilkos merényletet követtek el vasárnap Bagdadban egy rendőrakadémia közelében, a támadásnak 17 halálos áldozata volt - közölték iraki hivatalos forrásból.

A gépkocsiba rejtett pokolgép vélhetően idő előtt robbant fel, egy forgalmas útkereszteződésben a rendőrakadémia bejárata közelében. Az áldozatok többsége járókelő volt - mondta el egy minisztériumi szóvivő. Hozzátette: a rendőrakadémia előtt jelentkezők álltak sorba, a támadás vélhetően ellenük irányult. Korábbi rendőrségi közlés szerint a helyszínen a merénylővel együtt nyolc ember vesztette életét, tucatnyian megsérültek. A környék több kormányzati épületnek ad otthont.

Korábbi jelentések arról számoltak be, hogy négy halálos áldozattal járó rakétatámadás történt a közelben álló olajügyi minisztérium ellen. Egyes jelentések szerint két robbanás is hallatszott a környéken.

Ugyancsak autóba rejtett pokolgép robbant valamivel korábban egy bagdadi piactéren, a kulturális minisztérium közelében, egy ember megsérült. Nagyjából a detonáció idején haladt arra egy amerikai katonai konvoj. Az iraki rendőrség feltételezi, hogy eredetileg ez lett volna a merénylet célpontja.

Szadrvárosban, Bagdad síita szegénynegyedében három iraki életét oltotta ki egy gépkocsiba rejtett pokolgép.