Benedek
-5 °C
5 °C

Körözött terroristával végeztek a szaúdi biztonsági erők

MTI
2004.10.13. 00:47
Egy körözött terroristával végeztek tűzharcban kedd hajnalban Rijád keleti részén a szaúd-arábiai biztonsági erők; Mohammed al-Manea neve szerepelt azon a 26-os listán, amelyen a sivatagi királyság hatóságai a leginkább veszélyes személyeket tartják nyilván.

Maneával együtt életét vesztette egy másik terrorista, míg harmadik társuk saját magát robbantotta fel. A három férfi a szaúd-arábiai főváros Nahda negyedében egy épületbe vette be magát.

Manszúr Turki, a belügyminisztérium szóvivője szerdán elmondta, hogy a ház ellen indított támadásban hét rendőr megsebesült. Az épületből hét nőt, illetve gyermeket mentettek ki. Nem tudni azonban, hogy mi lett hozzátartozóik sorsa.

Az al-Arabíja hírtelevízió értesülése szerint a terroristák kézigrántátokat is bevetettek. Szaúd-Arábiában az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló fegyveres sejtek különösen május óta tevékenyek. Azóta 160 emberrel végeztek. Kiemelt célpontjaik között külföldi érdekeltségek, biztonsági és katonai létesítmények szerepelnek.