Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Mégis adásba kerülhet a John Kerryt lejárató kampányfilm?

MTI
2004.10.15. 06:08
Az amerikai hírközlési felügyelet nem tiltja be annak a dokumentumfilmnek a sugárzását, amely rossz fényben tünteti fel John Kerry demokrata párti elnökjelölt múltját, a vietnami háború elleni fellépését a hetvenes évek elején.

Michael Powell, a Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) elnöke helyi idő szerint csütörtökön a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a felügyelet nem állíthatja le a műsor bemutatását, mivel nem tud olyan jogszabályról, amely ezt lehetővé tenné a számára, de nem is lenne okos dolog, ha így tenne, mivel azzal valószínűleg megsértené az alkotmányban biztosított szólásszabadságot.

A republikánus párti Powellt még Bill Clinton demokrata párti elnök nevezte ki a független, kétpárti testületbe, elnöki tisztségébe pedig a George Bush elnök állította.

A baltimore-i Sinclair csoport a tulajdonában levő 62 tévéadón a november 2-i elnökválasztás előtt szándékozik bemutatni Az ellopott becsület: a soha be nem gyógyuló sebek" című filmet, amely azzal vádolja Kerryt, hogy Vietnamból hazatérve elárulta bajtársait és a becsületükbe gázolt. A tévéadók az amerikai háztartások egynegyedét érik el.