Piroska
-2 °C
5 °C

Kivégeztek két macedón foglyot Irakban

MTI
2004.10.18. 17:43
Kivégezte két macedón foglyát a magát Iraki Iszlám Hadseregnek nevező csoport a katari al-Dzsazíra tévécsatornán hétfőn ismertetett közleménye szerint. A hírtévében beolvasott üzenet szerint a csoport "biztonsági szolgálata néhány nappal ezelőtt elfogott két férfit, amikor kijöttek egy Irakban lévő amerikai támaszpontról. Kihallgatásuk és a náluk talált dokumentumok azt bizonyítják, hogy az amerikai erőknek kémkedtek."

Az állítólagos áldozatok nevét nem ismertette az Al-Dzsazíra, így nem lehet tudni, hogy a túszok között voltak-e olyanok, akiknek elrablása már korábban is ismert volt. Augusztusban elraboltak Irakban három macedón munkást, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett, az amerikai hadseregnek és szerződéses partnereiknek dolgozó Soufan Engineering alkalmazottait.

Macedón külügyi tájékoztatás szerint az országnak nincs tudomása arról, hogy állampolgárai haltak volna meg Irakban, és követeléssel sem jelentkezett senki elrablottakért. A délkelet-európai ország 32 katonát állomásoztat Irakban, Bagdadtól északra a nemzetközi haderők keretében.