József, Bánk
-6 °C
0 °C

Öngyilkos robbantásban meghalt egy amerikai katona Irakban

MTI
2004.10.30. 10:59
Felrobbantotta magát egy gépkocsiban ülő öngyilkos merénylő a nyugat-iraki Ramádiban, megölve egy amerikai katonát és megsebesítve egy másikat - közölték szombaton az Irakban állomásozó amerikai fegyveres erők. A támadást péntek este hajtották végre egy amerikai konvoj ellen. Az újabb halálesettel 850-re nőtt azoknak az amerikai katonáknak a száma, akik az iraki háború tavaly tavaszi kezdete óta életüket vesztették az arab országban.

A Bagdadtól északra fekvő Szamarrában felkelők támadást intéztek egy amerikai állás ellen. Utcai harc tört ki, amelyben egy civil meghalt, hét iraki nemzeti gárdista megsebesült - közölte a helyi rendőrség. A tűzharc péntek este kezdődött, és még éjfél után is folyt - tették hozzá. Amerikai részről egyelőre nem erősítették meg a hírt.

Ugyancsak szombati amerikai bejelentés szerint 22 feltételezett lázadót vettek őrizetbe iraki és amerikai katonai erők egy közös akció során az északi Kirkukban csütörtökön. A lefogottak közül kilencen egy terroristasejt tagjai, s őket egy fogolytáborba vitték kihallgatásra - közölte az amerikai parancsnokság.