Piroska
-2 °C
5 °C

Az afgán túszejtők szerdáig adtak időt követeléseik teljesítésére

MTI
2004.10.31. 11:01
Szerdáig adott haladékot követelései teljesítésére az Iszlám Hadsereg fegyveres csoport, amely csütörtökön rabolta el az ENSZ három munkatársát Afganisztánban. Az al-Dzsazíra hírtelevízió vasárnap rövid videofelvételt mutatott be a túszokról.

A csoport szóvivője vasárnap azzal fenyegetőzött, hogy megölik foglyaikat, ha szerda délig nem engedik szabadon az Afganisztánban és a guantánamói amerikai katonai támaszponton fogvatartott összes tálib és al-Kaida foglyot. A csoport követeli azt is, hogy az ENSZ szüntesse be tevékenységét Afganisztánban.

A szakadár tálib frakciónak tartott szélsőséges csoport csütörtökön rabolta el Kabul közelében az ENSZ három munkatársát, egy-egy brit-ír állampolgárságú és koszovói nőt valamint egy fülöp-szigeteki diplomatát. Mindhárman az afgán elnökválasztás megszervezésében közreműködtek a közép-ázsiai országban.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió vasárnap egy rövid videofelvételt tett közé a foglyokról. A felvételen mindhárom túsz fáradt és meggyötört volt. A katari székhelyű hírtelevízió nem közölte, miként jutott a kazettához.