Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Arafat úgy rendelkezett, hogy Jeruzsálemben temessék el

MTI
2004.11.05. 17:19
Jasszer Arafat palesztin elnök úgy rendelkezett, hogy Jeruzsálemben temessék el - jelentette ki pénteken a jeruzsálemi mufti. Ikrema Szabri közlése az első hivatalos nyilatkozat arról, hogy a jelenleg egy franciaországi katonai kórházban ápolt, kómában lévő idős palesztin vezető miként rendelkezett majdani temetéséről.

Arafat az elmúlt években munkatársainak magánbeszélgetésekben elmondta: azt reméli, hogy a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnek, az iszlám harmadik legfontosabb szentélyének a közelében temetik majd el. Mindazonáltal nem tudni, hogy a palesztin vezető hagyott-e írásos végrendeletet, és mikor rendelkezett jeruzsálemi temetéséről.

Ikrema Szabri a Kettes Csatorna nevű izraeil tévének nyilatkozva közölte: Arafat úgy rendelkezett, hogy Jeruzsálemben temessék el, s vallási szempontból tiszteletben kell tartani végakaratát. Jószéf Tomi Lapid izraeli igazságügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott, hogy Izrael megengedné Arafatnak a Gázai övezetben való eltemetését, azt azonban nem, hogy Jeruzsálemben helyezzék örök nyugalomra a palesztin elnököt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft