Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Az elvándorlás ellen kezd kampányba az RMDSZ

MTI
2004.11.10. 17:55
Az elvándorlás nem az egyetlen lehetőség, Erdélyben is lehet jövőt tervezni, értéket teremteni, erről kívánja meggyőzni az erdélyi magyarokat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által kidolgozott projekt, amelyet szerdán mutattak be Kolozsváron a sajtónak.

A szövetség felhívja a figyelmet: a magyar kisebbség egyik legnagyobb gondja, hogy az erdélyi fiatalság egy része külföldre akar vándorolni. Az RMDSZ, felismerve a probléma súlyosságát, létrehozott egy projektet, amelynek lényege, hogy beemeli ezt a negatív migrációs folyamatot a politikai kommunikációjába és a köztudatba, megpróbál valós alternatívákat felmutatni.

Az Úton hazafelé című karaván keretében mintegy harminc önkéntes fiatal autóbusszal fogja körbeutazni Erdélyt november 11. és 24. között. A körút Háromszéken kezdődik és Marosvásárhelyen ér véget. A karavánnal három, fiatalokból álló könnyűzenei együttes és egy komikus társulat is együtt utazik.

A szervezők célja az, hogy rámutassanak arra: a kitelepedés nem az egyetlen lehetőség, Erdélyben is lehet jövőt tervezni, értéket teremteni. A karavánba a szövetségnek azok a politikusai is bekapcsolódnak, akik jelöltként indulnak majd a november 28-i romániai parlamenti választásokon, s akiknek alkalmuk lesz beszélgetni az erdélyiekkel.