Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Gyerekeket szállító buszt támadtak Pakisztánban

2009.02.27. 10:32

Fegyveresek megtámadtak pénteken egy gyereket szállító minibuszt Pakisztán északnyugati részén, majd megölték a sofőrt, két gyereket megsebesítettek és hat gyereket elraboltak. A támadás Hangu város egyik külvárosában történt. A település az Afganisztánnal határos frontövezetben található, vagyis az országnak abban a részében, ahol rendszeres a felekezeti erőszak, és ahol a tálib valamint az al-Kaida-fegyveresek szinte háborítatlanul építik ki bázisaikat.

"Ismeretlen fegyveresek nyitottak tözet az iskolásokat szállító buszra" - mondta a helyi rendőrfőnök az AFP-nek. Szunnita és síita csoportok januárban békemegállapodást kötöttek Hanguban, miután napokon keresztül véres összecsapások voltak a két felekezet tagjai között, legkevesebb kilenc ember halálát okozva.

Pakisztán 160 milliós lakosságának ötöde síita, akik viszonylagos békében éltek a többségi szunnitákkal a 80-as évek végéig, amikor máig tartó erőszak tört ki köztük. Becslések szerint a felekezeti összecsapásoknak azóta legkevesebb négy ezer halottja volt Pakisztánban.