Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szabotázs egy belga repülőgép-karbantartó cégnél?

2009.03.11. 10:13

Szabotázsra gyanakszik a belga rendőrség a Sabena Technics nevű belga cégnél, ezért nyomozást indítottak, még kedden. A közlekedési miniszter szerint a társaság repülőgép-karbantartásánál felfedezett hibák miatt merül fel a szándékos rongálás gyanúja.

Etienne Schouppe azt mondta: a brüsszeli székhelyű cégnél felfedezett problémák nem a hanyagság eredményei, sokkal többek annál. A Sabena Technics vezérigazgatója, Willy Buysse azt nyilatkozta a VTM tévének, hogy a hibák nem voltak vészesek. Megemlítette, hogy a repülőgépek belső kommunikációs rendszerében, például a belső telefonhálózat kábeleiben voltak hibák, de gyorsan javították azokat, mielőtt a gépeket visszaadták az üzemeltető légitársaságoknak.

A repülőgépeket karbantartó cég 350 ember elbocsátását tervezi 1100 alkalmazottjából, ezért a hatóságok azt gyanítják, hogy ha szabotázs történt, akkor azt bosszúból követték el. A cég helyzete, illetve a tömeges elbocsátások miatt kedden sztrájk kezdődött a Sabena Technics-nél, amely polgári és katonai repülőgépek karbantartását végzi.