Gerzson
-3 °C
2 °C

Újabb merényletekkel fenyegetnek Athénban

2009.03.12. 10:27 Módosítva: 2009-03-12 10:35:42

Újabb pokolgépes merényletekkel fenyegetett csütörtökön az erőszakos akcióiról ismert görög Forradalmi Harc nevű szélsőbaloldali szervezet, ami korábban vállalta a felelősséget az elmúlt hetekben Athénban elkövetett két bombamerényletért. A szélsőbaloldali szervezet nyolcoldalas kiáltványt jelentetett meg a Pontiki című görög hetilap csütörtöki számában, amelyben közölte, hogy célja továbbra is a forradalom.

Az elmúlt időszakban bombamerényleteket hajtottak végre a Citibank két athéni fiókjánál. Hétfő hajnalban egy külvárosi bankfióknál robbant pokolgép, károkat okozva az épületben és a környéken parkoló gépkocsikban, míg a múlt hónapban egy autóba rejtett bomba robbant fel a görög főváros üzleti negyedében, nem messze a Citibank egyik épületétől.

A Forradalmi Harcot a legveszélyesebb csoportosulásnak tartja a görög rendőrség, de a szervezet rajta van az Európai Unió terrorista csoportokat felsoroló feketelistáján is. A társaság 2003-ban lépett színre, de világszerte akkor vált ismertté, amikor 2007-ben rakétákat lőttek az Egyesült Államok athéni nagykövetségének épületére.