Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Megint halállal fenyegették Sarkozyt

2009.03.13. 15:10 Módosítva: 2009.03.13. 15:12

Újabb halálos fenyegetést kapott Nicolas Sarkozy francia elnök, illetve egy tévés újságíró, akinek egy golyót is juttattak a küldeményt tartalmazó levélben, közölték pénteken ügyészségi források.

Az elnöki palotába csütörtökön érkezett meg a Sarkozynek címzett fenyegető levél, ezúttal azonban az ismeretlen feladó nem csatolt hozzá töltényt. Jean-Pierre Pernault, a TF1 tévécsatorna újságírója viszont napközben olyan fenyegető levelet kapott, amelyben egy 9 milliméteres töltény volt.

Sarkozy más jobboldali politikusokkal együtt március elején már kapott hasonló fenyegetéseket, a feladó mindnyájuknak töltényt is küldött. Akkoriban Michele Alliot-Marie belügyminiszter, Rachita Dati igazságügyi miniszter, Christine Albanel kultuszminiszter, Alain Juppé volt miniszterelnök, Bordeaux-i polgármester kapott ilyen fenyegetést, de a címzettek között volt Nonce Paolini, a TF1 elnök-vezérigazgatója is.

A terrorizmus ügyeiben eljáró párizsi ügyészség az első fenyegetések után vizsgálatot indított. Az üggyel kapcsolatosan március 6-án kihallgattak egy tartalékos katonát, de el is engedték, anélkül, hogy bűnvádi eljárást indítottak volna ellene.