Erik, Alexandra
EUR 384,02 Ft
USD 365,04 Ft
9 °C
23 °C

Öngyilkos merénylet egy pakisztáni vendéglőben

2009.03.26. 10:35 Módosítva: 2009.03.26. 10:39

Legalább tizenegy ember meghalt Pakisztán északnyugati részén csütörtökön egy vendéglőben végrehajtott öngyilkos merényletben. Titkosszolgálati források szerint a Dél-Vazirisztán tartománybeli Tank település közelében található vendéglőben húsznál is több fegyveres reggelizett éppen, amikor az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. Az áldozatok egy helyi hadúr, Turkistan Bittani emberei voltak, a hadúr maga azonban nem volt a helyszínen.

Bittani az egyik legfőbb riválisa az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik pakisztáni kulcsemberének számító Baitulla Mehszudnak, akit többek között Benazir Bhutto volt pakisztáni miniszterelnök meggyilkolásával vádolnak. Ő az egyik a három al-Kaida vezető közül, akinek elfogásáért 11 millió dollár (2,4 milliárd forint) jutalmat tűzött ki az amerikai kormány szerdán.

Az Afganisztánnal határos régióra, amely a tálibok fellegvára, az al-Kaidának és más fegyveres csoportoknak, nem terjed ki az iszlámábádi kormány központi fennhatósága.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport