Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Saját emberei kémkedhettek az ausztál miniszter ellen

2009.03.26. 11:22

Vizsgálatot indított csütörtökön az ausztrál védelmi miniszter azoknak a sajtóban megjelent vádaknak a felderítésére, miszerint a minisztérium munkatársai kémkedtek ellene. Az ausztrál lapokban megjelent információk szerint a minisztérium egyes munkatársai abból próbáltak botrányt csinálni, hogy Joel Fitzgibbon évek óta kapcsolatban áll egy kínai születésű üzletasszonnyal.

A sajtóban megjelent hírek szerint a katonai hírszerzés segítségét használták fel a miniszter számítógépének feltörésére, majd olyan információkat szivárogtattak ki, amelyek szerint biztonsági kockázatot jelent a miniszter kapcsolata. Fiztgibbon közben elmondta, hogy már majdnem 16 éve személyes kapcsolatban áll Helen Liu-val és családjával, és ez alatt az idő alatt több apró ajándékot adtak egymásnak.

Fitzgibbon elmondása szerint olyanok állhatnak az állítólagos kémkedési ügy mögött, akik ellenzik a védelmi minisztériumban tervezett reformokat. "A védelmi minisztérium történetének legnagyobb reformját készítem elő, és tudom, hogy ez néhány embernek nem tetszik - közölte a védelmi miniszter.