Újabb robbantás történt Athénban

2009.03.28. 10:43

Ismeretlen támadók robbanószerkezeteket hajítottak egy autószalonba Athén északi részén - közölte szombaton a görög főváros rendőrsége. A merényletben két luxus gépkocsi teljesen kiégett, és három másik is megrongálódott.

A hatóság tájékoztatása szerint a támadók előbb betörték a szalon kirakatát, majd Molotov-koktélokat és házi készítésű pokolgépeket dobtak az üzlet belsejébe. A merényletben nem sérült meg senki, és a tüzet is hamar megfékezték a helyszínre riasztott tűzoltók. A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

A görög fővárosban az utóbbi időben egyre nagyobb méreteket ölt az erőszak. Péntek hajnalban az athéni kikötőben, Pireuszban robbant pokolgép, míg két héttel ezelőtt fiatalok tucatjai támadtak kalapácsokkal és vasrudakkal autókra, bankfiókokra és üzletekre Athén központjának egyik előkelő részén.

A főként szélsőséges csoportok által elkövetett támadások kezelésére az athéni kormány a Scotland Yardhoz fordult tanácsért. Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök szerint az országának komoly kihívást jelentenek az utóbbi időben aktivizálódott csoportok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport