Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Obama több katonát vár a NATO Afganisztáni küldetésébe

2009.04.03. 22:04

Az Egyesült Államok nagyobb afganisztáni szerepvállalást vár európai szövetségeseitől, mondta Barack Obama péntek este a németországi Baden-Badenben, ahol a NATO-országok állam-, illetve kormányfői megkezdték kettős helyszínen zajló, kétnapos tanácskozásukat. Az amerikai elnök Afganisztánnal kapcsolatos felhívására reagálva több NATO-tagállam is pótlólagos vállalást jelentett be még a szervezet csúcsértekezlete előtt.

A Baden-Badenben kezdődő, majd szombaton a franciaországi Strasbourgban folytatódó tanácskozáson szó lesz az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokról, a Nyugat-Balkánról, a haderőreformról és Afganisztánról. A NATO-csúcson immár 28 ország vesz részt teljes jogú tagként: Albánia és Horvátország csatlakozása a minap vált hivatalossá. A magyar küldöttséget Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezeti. Néhány órával a NATO csúcstalálkozójának kezdete előtt újabb összetűzések voltak Strasbourg külvárosában, ahol a hatóságok az atlanti szervezet ellen tiltakozó csoportok gyülekezési helyét jelölték ki. A rendőrök könnygázzal és vízágyúval fékezték meg a legharciasabb demonstrálókat.