A csecsen elnökhelyettest gyanúsítják a dubaji gyilkossággal

2009.04.05. 18:00 Módosítva: 2009.04.05. 18:03

Körözést adtak ki az Egyesült Arab Emírségekben Adam Delimhanov csecsen miniszterelnök-helyettes ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van a csecsen elnök egyik politikai ellenfelének ottani meggyilkolásához. "A csecsen első miniszterelnök-helyettest körözik az Emírségek hatóságai. A gyilkosságnak hat gyanúsítottja van. Kettőt - egy tádzsikot és egy iránit - már elfogtak, négyet pedig kihallgatás céljából keresnek" - közölte Dubajban a rendőrség vasárnap.

Szulim Jamadajevet, Ramzan Kadirov csecsen államfő száműzetésbe vonult ellenfelét március 30-án lőtték agyon Dubajban.

Dehi Tamim tábornok, a dubaji rendőrfőnök közölte, hogy az Interpolhoz fordultak Delimhanov letartóztatása érdekében, és ugyancsak köröznek két orosz és egy kazah férfit. E három gyanúsított pár órával a gyilkosság után hagyta el Dubajt Oroszország felé - közölte, hozzátéve, hogy a gyilkos fegyver Delimhanov testőrségétől származik. A rendőrfőnök Oroszországot is felszólította "határozott fellépésre" a gyanúsítottakkal szemben.

Az iráni származású letartóztatottal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Teheránnak vagy az iráni titkosszolgálatnak nincs semmi köze az ügyhöz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport