Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buteflika győzött az algériai elnökválasztáson

2009.04.10. 14:23

Abdel-Azíz Buteflika algériai elnököt elsöprő többséggel újraválasztották tisztségébe a csütörtöki elnökválasztáson - jelentette be az észak-afrikai ország belügyminisztere.

A csaknem húszmillió választópolgár 74,54 százaléka adta le voksát, ami rendkívüli arányú részvételnek számít Algériában, és 90,24 százalékuk a hivatalban lévő elnököt támogatta. "Az az elnök, akit nem túlnyomó többséggel választanak meg, nem elnök" - mondta Buteflika még az eredmény nyilvánosságra hozatala előtt.

A 72 éves politikusnak ez lesz a harmadik elnöki megbízatása. Az alkotmány korábban még azt írta elő, hogy a köztársasági elnök csak egyszer választható újra, de Buteflika úgy módosíttatta az alaptörvényt, hogy harmadszor is indulhasson. Rajta kívül még öt, viszonylag ismeretlen, "könnyűsúlyú" jelölt pályázott a tisztségre.