Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balázs Péter találkozót kért Hillary Clintontól

2009.04.21. 19:16

Az újonnan kinevezett külügyminiszter, Balázs Péter találkozót kért amerikai partnerétől, Hillary Clintontól - az erről szóló levelet Várkonyi László külügyi szakállamtitkár kedden adta át a washingtoni külügyminisztériumban.

Várkonyi az amerikai külügyminisztérium európai főosztályát vezető Dan Fried helyettes államtitkárnak nyújtotta át a levelet, amit Balázs Péter még a hétfői eskütétel napján, az első levelek között írt alá.

A szakállamtitkár úgy fogalmazott: "nem lesz probléma" a két külügyminiszter közötti találkozó; ezt minden külügyminiszter meg szokta kapni, csak időpontot kell találni.

Arra a kérdésre, mikor jöhet létre a találkozó, azt mondta, remélhetőleg minél hamarabb, Balázs Péter bármikor ki tudna utazni Washingtonba, "neki ez egy prioritás". Az időpont lényegében Hillary Clinton naptárától függ.