Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszonkilenc kalózt fogott el egy orosz hadihajó

2009.04.29. 09:42

Egy orosz hadihajó feltartóztatott egy szomáliai kalózhajót, és elfogott 29 tengeri rablót - közölte a moszkvai média az orosz védelmi minisztérium illetékeseire hivatkozva.

A Pantyelejev Admirális nevű tengeralattjáró-romboló Szomália partjaitól 15 mérföldre tartóztatott fel egy kalózhajót, amelynek fedélzetén hét Kalasnyikovot, különféle márkájú pisztolyokat, a hajókra való felkapaszkodáshoz szükséges alumíniumlétrákat, műholdas navigációs berendezést, üzemanyagkannákat és sok kilőtt töltényhüvelyt találtak.

A védelmi tárca tisztségviselője mindebből arra következtet, hogy a kalózok ezzel a hajóval próbáltak meg kétszer is hatalmukba keríteni egy orosz olajszállító tankert, amely kedden tartózkodott a térségben, és libériai zászló alatt tartott Szingapúrba.