Henrik, Roland, Örkény
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A tálibok cáfolják Manszur molla likvidálását

2009.06.03. 19:23

Mégsem Manszur mollával, egy igen fontos afganisztáni tálib parancsnokkal, hanem csak egy helyi felelőssel végeztek a hét elején a brit katonák - közölték szerdán helyi afgán források, válaszul a diadalittas londoni híradásra.

Hilmend tartomány egyik legveszélyesebb tálib parancsnokának, Manszurnak a hétfői megöléséről a brit védelmi minisztérium számolt be kedden, jelentős sikerként tüntetve fel a helikopteres légicsapást, amely állítólag végzett vele. Halálával "komoly csapást" mértek a tálibok lázadókra - mondta John Hutton brit védelmi miniszter.

A tartományi kormányzat szóvivője, Daúd Ahmadi ezzel szemben azt közölte szerdán, hogy a tálibok egyik egyszerű kerületi felelőse vesztette életét, nem pedig Manszur molla, aki a tálib rendszer polgári repülésügyi minisztere volt korábban.

Az "igazi" Manszur molla nincs Hilmendben, és nagyon jól érzi magát - mondta a francia hírügynökségnek telefonon egy tálib szóvivő is, aki szerint a britek által megölt 22 éves férfi rádiós kódneve volt Manszur, és ez okozhatta a zavart.