Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Életfogytigot kaptak a francia diákok gyilkosai

2009.06.04. 19:38

Életfogytig tartó börtönre ítélte egy londoni bíróság azt a két brit fiatalembert, aki éppen egy évvel ezelőtt brutálisan megölt két francia diákot. A két, 23 éves francia éppen egy három hónapos egyetemi ösztöndíjon tartózkodott Londonban.

Daniel Sonnex és Nigel Farmer 40, illetve 35 évet mindenképpen rács mögött tölt majd, feltételes szabadlábra helyezésükről is csak ezt követően lehet szó. Az ítélet meghozatalakor a bíró el is mondta, hogy képtelenség volt kivonni magukat a bűntett rendkívüli kegyetlenségének és vadságának hatása alól.

A két brit - kábítószertől és alkoholtól teljesen begőzölt állapotban - este betört abba a dél-londoni lakásba, ahol a két francia lakott. Kirabolták őket, aztán a vérfürdőt rendeztek. Több mint 240 késszúrással kaszabolták le áldozataikat. A rendőrségi beszámoló szerint a helyszín még a horrorfilmek látványán is túltett, még a plafon is csupa vér volt. A tettesek aztán úgy próbálták meg eltüntetni a nyomokat, hogy fölgyújtották a lakást, de a tüzet hamar észrevették és eloltották a szomszédok.

A tárgyaláson egyébként mindkét vádlott tagadta bűnösségét a gyilkosságban, csupán a rablást ismerték el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport