Irán szabadon engedte a brit nagykövetség több alkalmazottját

2009.06.28. 23:59

Az iráni rendőrség még vasárnap szabadon engedett a brit nagykövetség őrizetbe vett nyolc helyi alkalmazottja közül "néhányat". Az iráni hatóságok az elnökválasztás utáni zavargásokban való tevékeny részvétellel vádolják a vasárnap őrizetbe vett követségi dolgozókat.

Golam Hoszein Mohszeni-Edzsei, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere nem közölte, hogy hány embert engedtek el. Megismételte viszont, hogy Teherán álláspontja szerint a brit nagykövetség "kulcsszerepet játszott a közelmúltbeli zavargásokban a tömegtájékoztatási eszközök, valamint személyzete révén". Kijelentette, hogy a nagykövetség küldte el alkalmazottjait a tüntetésekre "információk gyűjtésére és bizonyos eszmék terjesztésére a tüntetők és a társadalom körében".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás