Rakétatámadás végezhetett Oszama bin Laden fiával

2009.07.23. 07:36 Módosítva: 2009.07.23. 07:40

Feltehetően meghalt Osama bin Laden harmadik legidősebb fia egy Pakisztánban végrehajtott amerikai rakétacsapásban, közölte szerdán az amerikai közszolgálati rádió (NPR). A húszas éveiben járó Saad bin Laden aktívan részt vett az apja által vezetett al-Kaida nemzetközi terrorszervezetben, de nem számított igazán komoly szereplőnek.

Az amerikai hírszerző ügynökségek "80-85 százalékban" biztosak abban, hogy Saad bin Laden halott, közölte az amerikai terrorelhárítás egy névtelenül nyilatkozó magas rangú tisztségviselője az NPR-nek nyilatkozva. Ugyanezt nyilatkozta egy szintén névtelenségbe burkolózó terrorelhárító tiszt a CNN amerikai hírtelevíziónak.

Az NPR információi szerint Osama bin Laden fiát valamikor 2009-ben ölték meg Pakisztánban, egy robotrepülőről kilőtt Hellfire rakétával. A terrorelhárítók elismerték, hogy DNS-vizsgálat nélkül nem lehetnek teljesen biztosak.

Az amerikai terrorelhárítás nem tartotta Saadot elég fontosnak ahhoz, hogy célzott támadást indítsanak ellene, és feltehetően csak "rossz időben volt rossz helyen". Az NPR-nek nyilatkozó tisztségviselő elismerte: "a vezetékneve miatt csinálunk nagy ügyet belőle".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport