Kétszáznál is több halott az indiai áradásokban

2009.10.04. 17:41

Orvoscsapatok érkeztek vasárnap India déli részére, ahol az utóbbi öt nap esőzéseinek miatt legalább 205 ember vesztette életét, 750 ezer ember pedig lakhelye elhagyására kényszerült.

Az ítéletidő által leginkább sújtott Karnátaka államban 168 ember halt meg, és több mint 300 ezer embernek kellett elmenekülnie lakhelyéről. A szomszédos Ándhra Prades államban 37-en vesztették életüket, és 450 ezer ember hagyta el otthonát. A menekülők számára mintegy száz tábort állítottak fel.

Ándhra Prades és Karnátaka szövetségi állam területének jelentős részét elöntötte a víz, egész falvak kerültek víz alá, megszakadt a közúti közlekedés és a távközlés. Illetékesek attól tartanak, hogy betegségek ütik fel a fejüket a zsúfolt menekülttáborokban. A légierő helikopterei élelmiszert és ivóvizet szállítottak a külvilágtól elzárt településekre.

A monszunesők hiányában néhány héttel ezelőtt még szárazság okozott problémát mindkét államban. A meteorológiai szolgálat közlése szerint a Bengáli-öböl felett kialakult alacsony nyomású légköri képződmény okozott váratlan özönvízszerű esőzéseket.  • Hírek
  • Hírek