Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bicikli robbant egy iraki piacon

2009.11.01. 11:29 Módosítva: 2009-11-01 11:46:02

Biciklit használtak egy merénylethez, amelyben öt ember életét vesztette, további harminchét pedig megsebesült vasárnap a Bagdadtól hatvan kilométerre található Muszajja városban. A merénylő a kerékpárra szerelt hűtőtáskába rejtette el a robbanóanyagot, majd otthagyta a belváros zsúfolt piacterén. Muszajját szunnita és síita muzulmánok vegyesen lakják, de ezt a piacot leginkább síiták használják.

A Bagdadtól száz kilométerre nyugatra fekvő Ramadi városban öngyilkos merényletben két ember vesztette életét, négy pedig megsebesült. Pár kilométerrel távolabb ugyancsak robbanóanyaggal megrakott autó repült levegőbe, de itt csak a merénylő halt meg.

000T TRDV597937

Irakban összességében csökkent az erőszak az utóbbi két évben, de a merényletek és a lövöldözések továbbra is általánosan megszokott jelenségek. Az előző héten két öngyilkos merényletben százötvenöt ember halt meg, több mint ötszázan pedig megsebesültek Bagdadban.