Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felavatták Marian Cozma emléktábláját Bukarestben

2009.11.01. 14:25

Emléktáblát avattak Marian Cozmának a bukaresti Dinamo Stadionnál. A megemlékezésen Szekeres Imre honvédelmi miniszter arról beszélt: a meggyilkolt kézilabdázó halálára a történtek után kilenc hónappal sincs magyarázat.

DSZZS20091101104

A megemlékezésen felszólalt az elhunyt sportoló édesapja, Petre Cozma is, aki megköszönte, hogy sokan a családdal voltak lélekben. Hangsúlyozta: a történtekért senki sem hibás Magyarországon, csak a tettesek. Debreczenyi János, Veszprém polgármestere bejelentette: könyv készül Marian Cozma életéről, a település sportcsarnoka előtt pedig szobrot emelnek a kézilabdázónak.

A tárcavezető a stadiontól a Kálvin temetőbe ment, ahol felavatta a Magyar Hősi Parcellát, amely a Románia területén elhunyt magyar katonáknak állít emléket.