Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Géppisztollyal lőttek egy orosz üzletember autójára

2009.11.02. 18:45 Módosítva: 2009-11-02 18:45:28

Kocsijára leadott géppisztolysorozattal megölték Sabtaj Kalmanovics üzletembert hétfőn Moszkvában, sofőrje súlyosan megsebesült. A gyilkosság a Novogyevicsij-kolostor melletti egyik utcában történt kora délután, a támadók egy Ladaval elmenekültek. Kalmanovics volt a Rátgéber Lászlót az előző héten menesztő Szpartak Moszkva női kosárlabdaklub tulajdonosa.Bővebben a SportGézán>>>

Az 1949-ben született Kalmanovics ismert, színes egyéniség volt. A Szovjetunióból 1971-ben Izraelbe vándorolt ki családjával, a jeruzsálemi egyetemen szerzett diplomát, majd kereskedelmi és építőipari tevékenységbe fogott. Később, 1993-94-ben Ioszif Kobzonnal, az üzletemberként is ismert híres énekessel közösen alapított több céget Oroszországban.

Kalmanovics sikeres mecénásként és producerként is ismert volt: ő szervezte egyebek között Michael Jackson, Tom Jones, Liza Minnelli és José Carreras oroszországi turnéit.