Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kaliforniai légibaleset: nem kutatnak tovább

2009.11.02. 07:23

Az amerikai parti őrség lefújta a keresést az után a kilenc ember után, akik Csendes-óceán kaliforniai partjánál tűntek el egy helikopter, és egy repülőgép összeütközése után, közölte a kaliforniai parti őrség szóvivője vasárnap. A parti őrség repülőgépe, és a haditengerészet helikoptere helyi idő szerint csütörtök este ütközött össze a nyílt víz felett.

"Úgy gondoljuk, hogy már nincsen esély arra, hogy bárkit is élve találjunk, így lefújtuk a mentőakciót" - közölte az amerikai parti őrség szóvivője. A gépek roncsait szombaton találták meg San Clemente szigete közelében, de túlélőkre és holttestekre nem bukkantak.

A parti őrség C-130-as repülőgépe - fedélzetén hét emberrel - és a haditengerészet kétfős Cobra helikoptere csütörtök este ütközött össze a nyílt víz felett. A parti őrség gépe épp egy eltűnt csónakos után kutatott, amikor naplemente után összeütközött a helikopterrel a katonai gyakorlatokra fenntartott légtérben. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.