Erős földrengés Indonéziában, ketten meghaltak

2009.11.09. 06:27 Módosítva: 2009.11.09. 06:27

A Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés rázta meg Indonéziát - Balitól keletre - helyi idő szerint hétfőn hajnalban: két ember meghalt, csaknem negyvenen megsebesültek.

Az Antara indonéz hivatalos hírügynökség számolt be áldozatokról, a jelentések szerint összedőlt épületek okozták a haláleseteket és a sebesülések nagy részét. Az egészségügyi tárca válságközpontjának vezetője, Rustam Pakaya egyelőre nem erősítette meg a halálos áldozatokról szóló sajtóhírt, közlése szerint eddig 38 kórházban ápolt sérültről tudnak a hatóságok, amelyek állítása szerint ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

TRHkg2937743

A földmozgás epicentruma a nyugati Sumbawa szigetén fekvő Raba várostól 16 kilométerre, fészke (hipocentruma) pedig 18 kilométeres mélységben volt. Az indonéziai meteorológiai és geofizikai intézet szerint a helyi idő szerint hétfő hajnalban bekövetkezett tenger alatti földmozgás miatt nem lépett fel cunamiveszély. Egyes településeken, így például Mataramban - ahol komolyabban lehetett érzékelni a földlökés erejét - pánik tört ki.

A csendes-óceáni "Tűzgyűrűn" fekvő Indonéziában gyakoriak a földrengések. 2004 decemberében egy nagy erejű földrengés kiváltotta szökőár következtében 170 ezren haltak meg az ázsiai országban. Szumátra keleti részén a legutóbbi, idén szeptember 30-án történt nagyobb - a Richter-skála szerint 7,6-os erősségű - földrengés legalább háromezer áldozatot követelt, s csaknem félmillió ember maradt fedél nélkül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport