Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szaúd-Arábiában elkezdték a H1N1 elleni oltást

2009.11.09. 10:11

Szaúd-Arábiában a hét végén elkezdték az új influenza elleni oltást. Elsőbbséget élveznek azok a kormánytisztviselők, akik a mekkai éves nagyzarándoklat szervezésén dolgoznak. A hadzs zarándoklat november végén éri el tetőpontját. A védőoltást elsőkként az egészségügyi minisztérium dolgozói kapják meg.

Minden olyan kormányzati szerv, amelynek valamilyen dolga van a hadzs zarándoklattal, kap oltóanyagot. Később a hazai zarándokok is beoltathatják magukat. A hadzson minden éven 3 millió zarándok vesz részt, ebből 1 millió belföldi, 2 millió külföldi.

A 28,5 milliós Szaúd-Arábia november elején közölte, hogy megérkezett az első 11 millió adag vakcina. Több külföldi ország - köztük Kína vagy számos arab ország - beoltja a Mekkába tartó zarándokokat.

Szaúd-Arábiában a hónap elején 62-re emelkedett a világjárványos influenza halálos áldozatainak száma. Az egészségügyi minisztérium szerint többségüknek más betegségük is volt. A laboratóriumilag igazolt megbetegedések száma 7 ezer, de a többet mondó klinikailag diagnosztizált esetszám 22 és 23 ezer között van.