Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hezbollah izraeli nagyvárosokat is támadhat

2009.11.10. 16:04

Több ezer rakétával rendelkezik a libanoni síita Hezbollah szervezet, és ezek közül néhány elérheti az izraeli nagyvárosokat is, közölte kedden Gabi Askenázi izraeli vezérkari főnök. A tábornok egy parlamenti meghallgatás keretében a képviselőknek beszámolt arról, hogy a Hezbollah egyes rakétái képesek 325 kilométert is megtenni. Ezek elérhetik Jeruzsálemet, Tel-Avivot, sőt a dél-izraeli sivatagban lévő dimónai atomreaktort is.

A vezérkari főnök szavait idéző tisztségviselők név nélkül nyilatkoztak, mert a kneszetbeli meghallgatás zártkörű volt. A múlt héten az izraeli haditengerészet elfogott egy hajót, amely több száz tonna fegyvert szállított a libanoni fegyveres szervezetnek. Izrael és a Hezbollah erői 2006-ban egyhónapos heves háborút vívtak egymással Libanonban.