Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Obama afganisztáni erősítést kér a NATO-tól

2009.11.11. 13:18

Több ezer fős katonai erősítés afganisztáni kivezénylését fogja kérni a NATO-szövetségesektől Barack Obama amerikai elnök - írta a szerdai The Times magas rangú katonai forrásokat idézve. A vezető konzervatív brit napilap értesülése szerint Obama jóváhagyja ugyan az Afganisztánban állomásozó amerikai kontingens hozzávetőleg 35 ezer fős megerősítését, ám "legalább négyezer" katona kiküldését kéri a többi NATO-tagállamtól, elsősorban az afgán hadseregben szolgáló újoncok kiképzéséhez.

A The Times forrásai szerint azonban az amerikai elnök e kérését a szövetségesek zöme nem teljesíti. Jelenleg mindössze két tagállam, Nagy-Britannia és Törökország ajánl erősítést, és egyetlen más NATO-ország részéről sem várható újabb felajánlás - írta a brit lap szövetségi forrásokat idézve.