Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sarkozy felélesztené a közel-keleti békefolyamatot

2009.11.15. 11:39

Nicolas Sarkozy francia elnök a héten kezdeményezte Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőnél, hogy vegyen részt azon a közel-keleti békekonferencián, amelyet Párizsban tartanának meg - jelentette a Háárec című izraeli naplap.

Az izraeli napilap úgy tudja: Sarkozy szerdán az Elysée-palotában javasolta Netanjahunak, hogy élesszék fel a békefolyamatot a térségben az érdekelt felek bevonásával. A konferencia lehetőséget nyújtana arra, hogy találkozzon egymással Bassár el-Aszad szíriai államfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A Háárec tudomása szerint a konferenciára hivatalos lenne II. Abdalláh jordániai király, Hoszni Mubarak egyiptomi és Michel Szulejman libanoni elnök, valamint az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió alkotta közel-keleti kvartett is.

A lap értesülése szerint Sarkozy Abbásszal csütörtökön telefonon ismertette javaslatát, míg Mubaraknak ez utóbbi párizsi látogatása alkalmával pénteken vázolta a békekonferenciával kapcsolatos elképzeléseit. A Háárec úgy tudja: sem Netanjahu, sem Abbász nem utasította el a francia javaslatot.