Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtökön lesz Pavle pátriárka temetése

2009.11.16. 06:10

Csütörtökön helyezik végső nyugalomra Pavle pátriárkát, a szerb ortodox egyház vezetőjét.

A szerb ortodox egyház szinódusa vasárnap esti ülésén úgy döntött, hogy a pátriárkát akaratának megfelelően a belgrádi Rakovica kolostorban helyezik végső nyugalomra.

A 95 éves korában vasárnap elhunyt pátriárkát a Szent Száva székesegyházban fogják felravatalozni, ugyanott, ahol búcsút vehettek a polgárok a hat évvel ezelőtt meggyilkolt szerb miniszterelnöktől, Zoran Djindjictől.

Az elhunyt pátriárka nyitott koporsóját vasárnap a Belgrád belvárosában található Mihály Arkangyal székesegyházban helyezték el. Éjszaka is több száz méteres sor kígyózott a katedrálisnál, hívők sokasága várt arra, hogy elbúcsúzzon az egyházi vezetőtől. Vasárnap este a szerb kormány tagjai és a hadsereg vezetői is lerótták kegyeletüket az elhunyt pátriárka koporsójánál.