Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Társakat kap Öcalan

2009.11.17. 10:33

Öt új rabot szállítottak a török Imrali börtönszigetre, ahol évekig magányosan tartották fogva Abdullah Öcalan kurd lázadóvezért - jelentette kedden a Dogan török hírügynökség. A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) életfogytiglani börtönre ítélt alapítója és vezetője 1999 februárja óta raboskodik egyedül Imralin. Az Európa Tanács korábban kérte a török hatóságokat, hogy vessenek véget Öcalan elszigeteltségének. Az öt új foglyot hétfő este szállították át a börtönszigetre.

A helyi sajtóban november elején jelent meg, hogy hamarosan megszűnik a PKK-vezér magányossága, akkor nyolc új fogoly érkezéséről cikkeztek a lapok. A hírek szerint az új rabok is a PKK tagjai. Mindegyiküket magánzárkában helyezik el, de Öcalan az udvari séták alkalmával beszélhet majd velük. Állítólag Öcalan fogva tartási körülményei is javulni fognak.