Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisebb tűz volt a világ legnagyobb atomerőművében

2009.11.19. 12:40 Módosítva: 2009-11-19 12:42:07

Nincs radioaktív sugárzás és senki nem sérült meg azután, hogy kisebb tűz volt a világ legnagyobb atomerőművében Japánban, legalább is ezt közölte az üzemeltető, a Tokyo Electric Power. "Azonnal jelentettük a tűzoltóságnak és más hatóságnak az esetet, a tüzet az erőmű munkatársai gyorsan eloltották, így a füst hamar eloszlott" - olvasható a társaság közleményében. A turbinateremben egy daru fékrendszere meghibásodott, és emiatt keletkezett kisebb tűz, majd a nyomában füst.

A Kashiwazaki-Kariwa atomerőmű 2007. július 16-án megsérült egy, a Richter-skála szerinti 6,8-es erősségű földrengésben, és akkor hónapokon keresztül zárva volt a javítás miatt. A Tokiótól 200 kilométerre, északra lévő erőműben idén volt nagy ellenőrzés, hogy az üzem működését illetve a kereskedelmi célú áramtermelést újraindíthassák. Az erőműben korábban is voltak kisebb tűzesetek. Amikor a 2007-es földrengéskor kiderült, hogy az üzem közel volt a földmozgás epicentrumához, felerősödött a környékbeliek aggodalma azzal kapcsolatban, hogy az erőmű valóban biztonságos-e.