Olaszországban elfogták a mumbai terrortámadás két segítőjét

2009.11.21. 12:54

Az észak-olaszországi Brescia városában szombaton elfogtak két pakisztáni férfit, akik a rendőrség szerint egy pénzátutalásokkal foglalkozó ügynökséget működtetettek, és ezen keresztül segítettek pénzelni a tavaly november 26-án kezdődött és három napon át tartó indiai támadássorozatot, amelyben 166 ember halt meg és több mint 300-an megsebesültek.

A mumbai fegyveres támadások előtt egy nappal az apa és fia nyitották meg a szükséges pénz átutalásával annak az internetes telefonkapcsolatnak a számláját, amelyet azután a terroristák és cinkosaik használtak, mondta Stefano Fonzi, a bresciai rendőrség terrorellenes részlegének vezetője. Az ügyben tavaly december óta nyomoztak, miután az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodától, az FBI-tól riasztást kaptak, hogy a szóban forgó összeg Olaszországból érkezett.

A számlát egy másik pakisztáni férfi nevén nyitották meg, aki sohasem járt Olaszországban, és akinek a mumbai terrorcselekményekhez sem volt köze. A más emberek személyi adataival való visszaélés egyébként bevett gyakorlat volt a két pakisztáni bresciai pénzügyi vállalkozásában. Az olasz hatóságok bűnrészességgel és felbujtással, továbbá illegális pénzügyi tevékenységgel gyanúsítják a két pakisztánit.

A szombat reggeli rendőrségi rajtaütésben rajtuk kívül még két pakisztánit vettek őrizetbe, akiknek részük volt az említett pénzügyi csalásokban, de nem kötődtek a mumbai terrortámadáshoz. Egy ötödik pakisztáninak sikerült elmenekülnie a kommandósok elől. Az ügyben további 12 ember ellen indítottak eljárást, de ők szabadlábon védekezhetnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport