Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogtak négy terroristának vélt férfit Angliában

2009.11.23. 06:17 Módosítva: 2009-11-23 06:17:49

Terrortámadások megkísérlésének, illetve terrorszervezethez tartozásnak a gyanújával letartóztattak négy férfit Nagy-Britanniában, és hétfőn vizsgálóbíró elé állítják őket, jelentette be vasárnap este a brit rendőrség.

Az illetőket egy héttel korábban fogta el a terrorelhárítás egy razziasorozatban Manchester környékén, illetve a londoni Heathrow repülőtérhez közel. A 21 és 52 év közötti férfiak tavaly június, illetve tavaly október óta kíséreltek meg állítólag több terrorcselekményt, de a rendőrség nem közölte, hogy milyen cselekményekről van szó. A razziák során elfogtak egy ötödik, 62 éves embert is, de őt vádemelés nélkül szabadon engedték.

Ez év áprilisában a rendőrség nagyszabású rajtütést hajtott végre Anglia északnyugati részében, ahogy akkor Gordon Brown kormányfő mondta, egy nagy terrorista összeesküvés felszámolására. Az akcióban 12 személyt őrizetbe vettek ugyan, de később vádemelés nélkül szabadon engedték őket.