Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lelőttek egy türkmén kisebbségi politikust Irakban

2009.11.23. 08:04

Megöltek egy magas rangú türkmén politikust az észak-iraki Moszulban, közölte a rendőrség. Dzsavusz Ahmed efendit, a Türkmén Front nevű szervezet végrehajtó bizottságának a tagját saját házában lőtte le vasárnap fegyveresek egy csoportja.

Irakban rendszeresen követnek el merényleteket a török néppel rokon, félmilliós észak-iraki türkmén kisebbség vezetői ellen; a helyi hatóságok az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat embereit sejtik e támadások mögött.

Közben az iraki biztonsági erők terrorizmus gyanújával letartóztatták a Bagdadtól északkeletre elterülő Dijála tartomány egyik kormányzó-helyettesét. Mohammed Szakaát - aki az arab ország legjelentősebb szunnita politikai erejének, az Iraki Iszlám Pártnak a tagja - baakubai otthonában fogták el, és a fővárosba vitték. Dijála tartomány hosszú időn át az al-Kaidával szövetkező szunnita felkelők egyik fellegvára volt.