Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már negyvenhat halottat találtak a Fülöp-szigeteken

2009.11.24. 14:31

Rendkívüli állapotot rendeltek el a Fülöp-szigetek két déli tartományában azután, hogy egy politikai leszámolásban negyvenhat ember vesztette életét. Az áldozatokat akkor ölték meg, amikor a jövő májusi választásokra készülve kopogtatócédulákat gyűjtöttek.

Hétfőn 22 halottat találtak meg a hatóságok, kedden azonban újabb 24 holttestre bukkantak és arra figyelmeztettek, hogy ez a szám még emelkedhet.

"Nagy területen elszórva találták meg a holttesteket." - nyilatkozta az ország belügyminisztere. Ronaldo Puno arról beszélt, hogy az újabb tetemekre egy mezőgazdasági területen sietve kiásott sírhantokban egymásra dobálva bukkantak.

Az áldozatok többsége civil volt, akik a jövő évi választásra kampányoltak. A halottak között vannak a csoportot kísérő újságírók, illetve Buluan település polgármesterének felesége is, aki ahhoz keresett támogatókat, hogy férjét kormányzóvá válasszák.