Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Újabb diszkótűz Oroszországban

2009.12.08. 13:26

Tűz ütött ki kedd déltájban egy éjszakai szórakozóhelyen a dél-oroszországi Krasznodarban, áldozatok nincsenek, közölték regionális katasztrófavédelmi illetékesek. A gyors intézkedésnek köszönhetően a vendégeket és a személyzetet sikerült gyorsan kimenekíteni az épületből. "Egyelőre nincs tudomásunk halottakról vagy sérültekről" - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának területi főosztálya. A tűzoltóknak egyelőre nem sikerült megfékezniük a több mint 70 négyzetméteren tomboló lángokat, és a tűz terjed.

A Krasznodari területen kedden kezdődött meg a tűzvédelmi eszközök ellenőrzése. Mintegy 300 intézmény ellenőrzését december 8. és 15. között tervezzük elvégezni - közölte sajtótájékoztatóján Andrej Zimonyin, a tűzvédelmi felügyelet megbízott osztályvezetője.

Permben egy éjszakai klubban szombatra virradóra keletkezett tűznek 118 halálos áldozata volt. A szerencsétlenség után soron kívüli tűzvédelmi ellenőrzéseket kezdtek minden olyan helyen, ahol sok ember gyűlhet össze, Moszkvában pedig a kereskedelmi forgalomban az ünnepre kínált tűzijáték- és petárdakészletet ellenőrzik.