Berlusconi még egy napig kórházban marad

2009.12.16. 21:11

Még egy napot kórházban marad, és tíz napig nem dolgozik Silvio Berlusconi olasz kormányfő, akit vasárnap ért támadás egy milánói nagygyűlésen - közölték orvosai szerdán.

Az orvosi jelentés szerint a miniszterelnök állapota nem ad ugyan komoly aggodalmakra gondot, de még legalább csütörtökig kórházban marad, mert éles fájdalmakra panaszkodik a fején és az arcán, és körülbelül egy liter vért veszített.

Személyes orvosa, Alberto Zangrillo az állami televízióban közölte, hogy a kormányfő tíz napig nem tér vissza a munkájához. Orvosai nyilvános programjai lemondását vagy korlátozását javasolták a 73 éves Berlusconinak a következő két hét alatt, így várhatóan nem utazik el a koppenhágai klímacsúcs zárására sem.

A politikust vasárnap este támadta meg egy zavart elméjű férfi egy milánói nagygyűlésen, egy fémszobrot vágva Berlusconi fejéhez. A miniszterelnök megsebesült a száján, orrcsontja eltört, és két foga is megsérült.

A támadás után a rendőrség megerősítette a kormányfő védelmét. Ennek ellenére egy szintén pszichés zavarokkal küzdő fiatalembernek szerdára virradó éjjel sikerült behatolni Berlusconi kórházi szobájának emeletére a milánói San Raffaele kórházban, de a biztonsági emberek elfogták.

Berlusconi szóvivője, Paolo Bonaiuti elmondta, hogy a kormányfőnek nehéz éjszakája volt kedden, erősödtek a fájdalmai. Egy régi nyakproblémája csak tovább rontotta a helyzetet.  • Tippek
  • Bankszámla