Botond, Mózes
EUR 389,92 Ft
USD 374,88 Ft
12 °C
29 °C

Modern forródrót létesül a két Korea között

2009.12.22. 12:05

A két Korea az egymás közötti határforgalom segítésére modern technológiával működő forródrótokat létesít a következő héten, jelentette be kedden egy dél-koreai tisztségviselő. Az új forródróttal megkönnyíthetik a határ északi oldalán található, közös üzemeltetésű, keszongi ipari parkban dolgozók, illetve az észak-koreai Kumgang-hegységben kiránduló dél-koreai turisták útjait.

A két Korea között több katonai forródrót létezett eddig is, egy-egy jelentősebb van keleten és nyugaton. Az eddig létező forródrótok azonban mind rézkábelből készültek, a most létrehozott újakat száloptikával létesítik. A kábelek kilenc csatornáját ezen a héten még tesztelik, mondta az országegyesítés ügyeivel foglalkozó minisztérium szóvivője. Dél-Korea két hónappal korábban szállította le szomszédjának a kapcsolat kiépítéséhez északi oldalon szükséges anyagokat és berendezéseket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek